تفاوت وال واشر و جت لایت

تفاوت وال واشر و جت لایت

در حال حاضر تجهیزات مختلفی جهت نورپردازی نمای ساختمان وجود دارد که از پرکاربردترین و معروف‌ترین آنها میتوان به وال واشر و جت لایت اشاره کرد. این لوازم روشنایی دارای شباهت‌ها و تفاوت‌هایی هستند و از چند نظر با هم تفاوت دارند. در این مطلب قصد داریم به بررسی تفاوت وال واشر و جت لایت بپردازیم و با آنها بیشتر آشنا شویم.

 

وال واشر چیست؟

وال واشر از دسته لوازم نورپردازی نسبتا جدید و پرکاربرد است که از کنار هم قرار گرفتن چند چراغ LED ساخته می‌شود. این چراغ‌ها به عنوان نور مکمل و یا نورهای دکوراتیو در نمای ساختمان، نورپردازی پل‌ها، بناهای تاریخی، تونل‌ها و غیره کاربرد دارند و به عنوان منبع اصلی نور استفاده نمی‌شوند. وال واشرها قادر به ایجاد نور خطی هستند و بسته به نوع کاربرد در توان‌های مختلفی همچون 4، 7، 9 و 20 وات قابل خرید می‌باشند. از اجزای تشکیل‌دهنده این چراغ‌ها باید به بدنه، لنز، درایور و ال‌ای‌دی اشاره کرد.

 

وال واشر چیست؟

 

مزایای چراغ وال واشر

وال واشرها نور را به صورت یکنواخت و وسیع پرتاب می‌کنند و نصب‌شان خیلی راحت و سریع انجام می‌شود. به دلیل پخش نور وسیع از آنها میتوان برای نورپردازی سطوح بزرگ استفاده کرد. از آنجایی هم که از لامپ‌های LED در این چراغ‌ها استفاده می‌شود، در مصرف انرژی برق صرفه‌جویی زیادی می‌کنند.

 

جت لایت چیست؟

جت لایت یک لامپ یا نورافکن است که نور را به صورت خطی منتشر می‌کند. برای همین جهت نورپردازی نمای ساختمان، درختان، بناها و المان‌های شهری کاربرد زیادی دارد. در تولید جت لایت از LED استفاده می‌شود که میتوانند نور متمرکز را با قدرت و برد بالا منتشر نمایند. جت لایت‌ها از نظر شکل ظاهری به دو دسته زمینی و پایه‌دار تقسیم می‌شوند و در توان‌های مختلفی نظیر 3، 10، 15، 24 و 36 وات قابل خرید می‌باشند. از اجزای اصلی و تشکیل‌دهنده جت لایت باید به بدنه، عدسی، لنز آنتی UV، ترانس و چیپ LED اشاره کرد.

 

جت لایت چیست؟

 

مزایای چراغ جت لایت

چراغ‌های جت لایت نور را به صورت خطی و متمرکز پرتاب می‌کنند و به راحتی در محیط مورد نظر نصب می‌شوند. پرتاب نور این چراغ‌ها زیاد است و از آنها میتوان جهت نورپردازی نقاط خاص استفاده کرد. مزیت دیگر چراغ جت لایت، قیمت نسبتا ارزان آن است.

 

وال واشر و جت لایت چه تفاوت‌هایی دارند؟

حال که با وال واشر و جت لایت آشنا شدیم، بهتر است به بررسی تفاوت وال واشر و جت لایت بپردازیم. چراغ وال واشر و جت لایت در مواردی نظیر شکل ظاهری، پرتاب نور، رنگ نور، مشخصات فنی و مقاومت نسبت به عوامل محیطی با هم تفاوت دارند.

  1. تفاوت وال واشر و جت لایت از نظر ظاهری

یکی از فاحش‌ترین تفاوت‌های موجود میان وال واشر و جت لایت، تفاوت ظاهری آنها است. وال واشرها چراغ‌هایی باریک به شکل مستطیل هستند که از تعدادی لامپ LED در کنار هم تشکیل می‌شوند. این چراغ‌ها با توان 3 وات به بالا در دسترس هستند. اما جت لایت‌ها به شکل دایره هستند و از یک پایه پروژکتوری با امکان چرخش در جهات مختلف برخوردار می‌باشند. این چراغ‌ها دارای یک لنز محدب هستند و نور را به صورت کاملا خطی منتشر می‌کنند. لنز جت لایت با خاصیت آنتی UV میتواند نور خورشید را به خوبی دفع نماید.

  1. تفاوت وال واشر و جت لایت از نظر کارایی

وال واشرها عموما در ساختمان‌های بلند و مرتفع استفاده می‌شوند. این چراغ‌ها فضای کمتری نسبت به جت لایت‌ها اشغال کرده و میتوانند در فضاهای باریک به راحتی استفاده شوند. نور چراغ وال واشر به صورت یکنواخت با عرض زیاد است و از این نظر جهت نورپردازی دیوارها بسیار مناسب است.

در مقابل انواع جت لایت برای نورپردازی ساختمان و اماکن مختلف کاربرد دارند. این چراغ‌ها دارای یک پایه پروژکتوری هستند که از طریق آن به راحتی بر روی هر سطحی نصب می‌شوند. جت لایت‌ها نور خطی و متمرکز به سمت بالا ایجاد می‌کنند و از قابلیت تغییر زاویه تابش 180 درجه برخوردار هستند. برای همین در برجسته‌سازی نماها و اشیای مختلف نیز کاربرد دارند.

  1. تفاوت وال واشر و جت لایت از نظر میزان پرتاب نور

پرتاب نور در چراغ‌های وال واشر و جت لایت متفاوت است. میزان پرتاب نور در این چراغ‌ها به توان مصرفی لامپ‌های ال‌ای‌دی بستگی دارد. با این حال اگر این چراغ‌ها را از نظر پرتاب نور مقایسه کنیم، به این پی می‌بریم که چراغ‌های جت لایت در این زمینه عملکرد بهتری دارند و پرتاب نورشان در حدود 30 الی 50 متر است.

 

تفاوت وال واشر و جت لایت از نظر میزان پرتاب نور

 

  1. تفاوت وال واشر و جت لایت از نظر مشخصات فنی

این چراغ‌ها از نظر مشخصات فنی تفاوت چندان واضحی با هم ندارند. با این حال در مواردی نظیر رنگ نور و شاخصه توان با هم فرق دارند. وال واشرها معمولا رنگ‌های بسیار متنوعی دارند و در انواع مهتابی، آفتابی و فول کار موجود می‌باشند. برای همین در زمان خرید وال واشر میتوان آن را در رنگ نور مورد نظر سفارش داده و محیط را به زیبایی نورپردازی کرد. البته چراغ‌های جت لایت هم به صورت تک رنگ و هم مولتی کالر RGB موجود و قابل خرید می‌باشند.

  1. تفاوت وال واشر و جت لایت از نظر درجه حفاظت

چراغ‌های محوطه‌ای که در خارج از ساختمان استفاده می‌شوند، باید از درجه حفاظت استاندارد برخوردار باشند. چراغ‌های وال واشر و جت لایت هر دو دارای درجه حفاظت IP65 به بالا هستند و از این نظر تفاوتی با هم ندارند. برای همین از هر دوی این چراغ‌ها میتوان با خیال آسوده در فضای خارج از ساختمان استفاده کرد.

  1. تفاوت وال واشر و جت لایت از نظر آلودگی نوری

وال واشرها و جت لایت‌ها نور را به صورت یکنواخت و در مسیر هدف پخش می‌کنند. برای همین پنجره‌ها و بخش‌های ناخواسته را مورد تابش قرار نمی‌دهند. هر دوی این چراغ‌ها آلودگی نوری کمی دارند. با این حال جت‌ لایت‌ها به دلیل اینکه محدوده کمتری را روشن می‌کنند، آلودگی نوری کمتری دارند.

 

جمع بندی

در این مطلب با چراغ‌های وال واشر و جت لایت آشنا شدیم و به تفاوت‌های موجود میان آنها پی بردیم. همانطور که متوجه شدیم این چراغ‌ها در مواردی نظیر شکل ظاهری، کارایی، رنگ نور، پرتاب نور، آلودگی نوری و ضد آب بودن با هم تفاوت دارند. با توجه به تفاوت وال واشر و جت لایت میتوانید بهترین نوع آن را خریداری کرده و محیط را به خوبی نورپردازی کنید. جهت خرید انواع وال واشر و جت لایت هم میتوانید از فروشگاه روشنایی اریکه اقدام نمایید.

مقالات مرتبط

فاصله استاندارد هالوژن‌ های سقف چقدر است؟

پرکاربردترین تجهیزات برای نورپردازی ساختمان چیست؟

آشنایی با انواع لامپ‌های هالوژن LED، SMD و COB و تفاوت آنها

صفر تا صد نصب یا تعویض قاب هالوژن

5 نکته مهم در نورپردازی آرایشگاه به کمک هالوژن

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.