پرکاربردترین تجهیزات برای نورپردازی ساختمان چیست؟

پرکاربردترین تجهیزات برای نورپردازی ساختمان چیست؟

برای نورپردازی ساختمان تجهیزات متنوعی در دسترس است. با انتخاب مناسب‌ترین وسیله نورپردازی میتوان به ساختمان جلوه زیادی بخشیده و جذابیت آن را در شب دو چندان کرد. در این مطلب قصد داریم به بررسی پرکاربردترین تجهیزات برای نورپردازی ساختمان بپردازیم و با تاثیرات هر یک در نورپردازی ساختمان آشنا شویم.

 

اهمیت نورپردازی ساختمان

نمای ساختمان اولین چیزی است که نظر هر بیننده و رهگذری را به خود جلب می‌کند. برای همین نورپردازی نمای ساختمان در افزایش زیبایی آن موثر بوده و عملکرد و ایمنی آن را بهبود می‌بخشد. نورپردازی ساختمان نقش مهمی در روشن شدن نمای ساختمان در شب دارد و جلوه زیبایی به آن می‌بخشد. زمانی که ساختمان‌ها در شب روشن می‌شوند، در فضای شهری هم یک جلوه خاص و زیبا ایجاد می‌شود. به عبارتی نورپردازی ساختمان نه تنها سبب افزایش جذابیت خود ساختمان، بلکه منجر به ایجاد یک نمای دل‌انگیز از شهر نیز می‌شود. برای همین باید به نورپردازی اصولی ساختمان‌ها توجه کرده و از بهترین تجهیزات برای این کار استفاده کرد.

 

اهمیت نورپردازی ساختمان

نورپردازی نمای خارجی و بخش‌های داخلی ساختمان

زمانی که صحبت از نورپردازی ساختمان می‌شود، منظور نورپردازی نما و بخش‌های داخلی ساختمان نظیر راهرو و پارکینگ است. با نورپردازی صحیح و اصولی ساختمان میتوان جذابیت ساختمان را افزایش داده و جزئیات آن را به طور دقیق‌تری در معرض دید قرار داد. در گذشته نورپردازی ساختمان بیشتر برای ساختمان‌های خاصی نظیر هتل‌ها، بیمارستان‌ها و مجتمع‌های تجاری بزرگ کاربرد داشته است. اما در حال حاضر نورپردازی ساختمان مسکونی نیز اهمیت زیادی پیدا کرده است و بسیاری از طراحان در زمان ساخت ساختمان این مسئله را در نظر می‌گیرند.

 

اصول نورپردازی نمای ساختمان

از اصول مهمی که در زمان نورپردازی نمای ساختمان باید در نظر گرفته شود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

 

اصول نورپردازی نمای ساختمان

 

  • پنهان بودن منبع نور: منبع نور یا همان چراغ باید از دید عموم پنهان باشد تا در نمای ساختمان خللی ایجاد نشود.
  • هماهنگی نور با نما: منابع نوری به کار رفته در نمای ساختمان باید با مصالح و متریال آن هماهنگ باشند. در صورتی که به این موضوع توجهی نشود، نما در شب جلوه بدی پیدا کرده و سبب زشت‌تر به نظر رسیدن ساختمان می‌شود.
  • برجسته‌سازی عناصر نما: برای نورپردازی نمای ساختمان باید به برجسته کردن عناصر نما توجه کرد. برای مثال میتوان ستون و سرستون یا قوس‌های موجود در نمای ساختمان را از طریق نورپردازی برجسته کرده و جلوه بیشتری در آن ایجاد کرد.
  • رنگ و شدت نور: مورد دیگری که در زمان نورپردازی نمای ساختمان باید به آن توجه کرد، رنگ و شدت نور است. معمولا در نمای خارجی ساختمان کمتر از نورهای رنگی استفاده می‌شود. با این حال میتوان از شدت نورهای متفاوت استفاده کرده و ساختمان را به لحاظ حجمی معرفی کرد.
  • تجهیزات نورپردازی مقرون به صرفه: برای نورپردازی نمای ساختمان باید به سراغ تجهیزات کم مصرف رفته تا هزینه‌ برق مصرفی افزایش پیدا نکند. همچنین میتوان تنها قسمتی از نمای ساختمان را نورپردازی کرده و از این طریق در مصرف برق صرفه‌جویی کرد.

 

بهترین و پرکاربردترین تجهیزات برای نورپردازی ساختمان

حال که با اهمیت و اصول نورپردازی ساختمان آشنا شدیم، بهتر است به سراغ معرفی چند وسیله نورپردازی پرکاربرد و پراستفاده در این زمینه برویم.

 

بهترین و پرکاربردترین تجهیزات برای نورپردازی ساختمان

 

  1. پروژکتور

پروژکتور از تجهیزات پرکاربرد برای نورپردازی نمای ساختمان است که از قابلیت تنظیم زاویه پرتاب نور، تغییر رنگ نور و تنظیم شدت نور برخوردار است. این لوازم نورپردازی از طول عمر بالایی برخوردار هستند و اغلب اندازه کوچک و وزن سبکی دارند. نصب و راه‌اندازی آنها هم بسیار ساده بوده و میتوان خیلی سریع نمای ساختمان را با آنها نورپردازی کرد. برای استفاده بهینه از پروژکتورهای نورپردازی باید با توجه به نیازهای محیط آن را انتخاب کرد. همچنین باید به مصرف انرژی آنها توجه کرده تا سبب افزایش هزینه‌های نورپردازی نشود.

  1. جت لایت

جت لایت از انواع چراغ‌های ال‌ای‌دی است که در نورپردازی نمای ساختمان مورد استفاده زیادی قرار می‌گیرد. این چراغ‌ها از پخش نور یکنواختی برخوردار هستند و انرژی کمی مصرف می‌کنند. همچنین طول عمر آنها بالا بوده و گرمایی از خود تولید نمی‌کنند. تمام این عوامل باعث شده تا برای نورپردازی نمای ساختمان گزینه بسیار خوبی باشند. با استفاده از جت لایت میتوان جلوه‌های بصری و زیبایی در ساختمان ایجاد کرده و جذابیت آن را در شب دو چندان کرد.

  1. والواشر

یکی دیگر از پراستفاده‌ترین تجهیزات برای نورپردازی ساختمان، والواشر نام دارد. والواشر از مهمترین انواع لامپ نورپردازی نمای ساختمان است که تاثیر زیادی در افزایش جذابیت آن دارد. این چراغ‌ها هم از پخش نور یکنواخت، قابلیت تنظیم شدت نور و رنگ نور برخوردار هستند و گرمایی از خود تولید نمی‌کنند. برای همین جهت نورپردازی نمای ساختمان گزینه بسیار خوبی می‌باشند. علاوه بر این والواشرها مصرف انرژی پایینی دارند و طول عمرشان بالا است.

  1. چراغ دفنی

برای نورپردازی نمای ساختمان میتوان از چراغ‌های دفنی نیز استفاده کرد. این چراغ‌ها با قرار گرفتن در داخل نما، آن را به خوبی نورپردازی کرده و محوطه را تا حدودی روشن می‌کنند. چراغ‌های دفنی به صورت توکار نصب می‌شوند و تنها محل خروج نور از بخش حباب چراغ قابل رویت است. این چراغ‌ها از ویژگی‌هایی نظیر ضد آب بودن، امکان تغییر زاویه و مصرف انرژی کم برخوردار هستند.

 

جمع بندی

از پرکاربردترین تجهیزات برای نورپردازی ساختمان میتوان به پروژکتور، جت لایت، والواشر و چراغ دفنی اشاره کرد. برای انتخاب هر یک از این تجهیزات نورپردازی به ساختمان و شرایط محیطی توجه داشته باشید تا بتوانید بهترین چراغ را خریداری نمایید. جهت خرید انواع تجهیزات نورپردازی ساختمان میتوانید از طریق فروشگاه روشنایی اریکه اقدام نمایید.

مقالات مرتبط

فاصله استاندارد هالوژن‌ های سقف چقدر است؟

آشنایی با انواع لامپ‌های هالوژن LED، SMD و COB و تفاوت آنها

صفر تا صد نصب یا تعویض قاب هالوژن

5 نکته مهم در نورپردازی آرایشگاه به کمک هالوژن

چراغ پارکی چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.