چراغ‌های دفنی و کاربردها آنها

چراغ‌ های دفنی و کاربردهای آنها

چراغ دفنی از جمله لوازم نورپردازی است که جهت تابش نور در آنها از پایین به بالا است. این چراغ‌ها در داخل زمین، داخل نمای ساختمان و فضاهای دیگر نصب شده و به روشنایی و زیباسازی فضا کمک می‌کنند. در ادامه مطلب با چراغ‌ های دفنی و ویژگی‌ها و کاربردهای آنها بیشتر آشنا خواهیم داشت.

 

چراغ دفنی چیست؟

چراغ دفنی (In-ground Light) از جمله تجهیزات نورپردازی و چراغ‌های محوطه‌ای است که جهت تابش نور آن معمولا پایین به بالا است. برای همین این چراغ‌ها بیشتر برای نورپردازی از کف کاربرد دارند و در داخل زمین مورد نصب قرار می‌گیرند. چراغ‌های دفنی بر خلاف پروژکتورهای LED، به راحتی در مکان‌هایی همچون باغ و باغچه مخفی می‌شوند و به زیباتر شدن و روشن‌ شدن فضا کمک می‌کنند. در این چراغ‌ها اغلب از لامپ‌های ال‌ای‌دی استفاده می‌شود که در رنگ‌های مختلفی موجود می‌باشند. تنوع بالای رنگی سبب ایجاد افکت‌های نوری جذابی در محیط می‌شود و به زیبایی آن می‌افزاید.

 

چراغ دفنی چیست؟

 

مشخصات و ویژگی‌های چراغ دفنی

 

مشخصات و ویژگی‌های چراغ دفنی

 

  • نصب توکار

از مهمترین مشخصه‌های چراغ دفنی باید به نصب توکار اشاره کرد. نصب این چراغ‌ها به صورت توکار باعث می‌شود تا تنها محل خروج نور از بخش حباب یا روکش رویی آنها قابل دیدن باشد.

  • بدنه مستحکم و ضد آب

چراغ‌های دفنی با استفاده از متریال با کیفیت و مرغوبی ساخته می‌شوند. این چراغ‌ها از بدنه ضد آب برخوردار هستند و در محیط‌های مختلفی نظیر محوطه استخر قابل نصب می‌باشند. در ساخت این چراغ‌ها به شاخص‌های حفاظتی نظیر IP68 و IP67 توجه می‌شود. برای همین این چراغ‌ها نه تنها نسبت به آب و رطوبت، بلکه در برابر گرد و غبار و هر نوع آلودگی مقاوم هستند. چراغ‌ های دفنی دارای شاخص حفاظتی IP68 که به چراغ دفنی واترپروف معروف هستند، به هیچ عنوان تحت تاثیر گرد و غبار و نفوذ آب قرار نمی‌گیرند و تا 70 هزار ساعت عمر می‌کنند.

  • قدرت نوردهی بالا

از دیگر مشخصات چراغ دفنی باید به قدرت نوردهی بسیار بالا اشاره کرد. این چراغ‌ها نور زیادی از خود تولید می‌کنند و پرتاب نور بسیار خوبی دارند. برای همین از آنها جهت نورپردازی از پایین به بالا استفاده زیادی می‌شود.

  • رنگ نورهای مختلف

همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم این چراغ‌ها با رنگ نورهای مختلفی تولید می‌شوند. برای همین بسته به دکوراسیون محوطه ساختمان و حتی سبک معماری نمای ساختمان، میتوان چراغ دفنی در رنگ نور متناسب را خریداری کرد. این چراغ‌ها در رنگ نورهای آفتابی، مهتابی، RGB و دی لایت موجود هستند. در برخی از آنها هم به کمک ریموت کنترل امکان افکت‌گذاری و تغییر رنگ وجود دارد.

  • امکان تغییر زاویه

یکی دیگر از ویژگی‌های چراغ دفنی، امکان تغییر زاویه است. این چراغ‌ها جزو لوازمی هستند که امکان تغییر زاویه از 5 الی 120 درجه در آنها وجود دارد و بسته به شرایط و موقعیت میتوان زاویه تابش نور را مشخص کرد.

مهمترین کاربردهای چراغ دفنی

چراغ‌های دفنی از جمله چراغ‌های محوطه‌ای محسوب می‌شوند و در نقاط مختلفی مورد نصب قرار می‌گیرند. از جمله:

 

مهمترین کاربردهای چراغ دفنی

 

  1. روشنایی مسیرها و بلوارها

یکی از کاربردهای مهم چراغ‎ دفنی، روشنایی مسیرها و بلوارها است. این چراغ‌ها در مسیرهای رفت و آمد نصب می‌شوند و محل عبور و مرور را به خوبی روشن می‌کنند. از آنجایی که این چراغ‌ها به صورت توکار نصب می‌شوند، هیچ فضایی را اشغال نکرده و در رفت و آمد تداخل ایجاد نمی‌کنند. البته نصب آنها باید به گونه‌ای انجام شود که سبب ایجاد آلودگی نوری نگردد.

  1. روشنایی پله‌ها

برای روشنایی فضای پلکان ورودی منزل میتوان از چراغ‌های دفنی استفاده کرد. استفاده از این چراغ‌ها بر روی پلکان سبب افزایش زیبایی و همچنین افزایش امنیت در زمان تاریکی می‌شود. به کمک این چراغ‌ها میتوان یک هاله نوری در بخش زیرین یا کنار پله‌ها ایجاد کرده و به شکل دکوراتیوی از آنها بهره برد.

  1. روشنایی درختان و گیاهان

با نصب چراغ دفنی در میان درختان و گیاهان، صحنه زیبایی ایجاد می‌شود. این چراغ‌ها با پرتاب نور از پایین به سمت بالا، سبب روشنایی گیاهان و درختان می‌شوند. نصب چراغ دفنی در پای درختان و بوته‌ها نه تنها سبب زیباسازی فضا می‌شود، بلکه امنیت محوطه را نیز افزایش می‌دهد.

  1. نورپردازی ستون‌ها

یکی دیگر از کاربردهای چراغ دفنی، نورپردازی ستون‌ها است. این چراغ‌ها بر روی انواع ستون قابل نصب هستند و میتوانند بر روی نمای ساختمان و فضای اطراف آن تاثیر مثبتی بگذارند. لازم به اشاره است که اگر به نورپردازی از بالا به پایین نیاز باشد، بهتر از پروژکتور یا والواشر و اگر به نورپردازی از پایین به بالا نیاز باشد، باید از چراغ دفنی استفاده کرد.

  1. نورپردازی محوطه استخر

از آنجایی که چراغ‌های دفنی از نوع ضد آب هستند، در محوطه استخر نیز قابل نصب می‌باشند. با نصب چراغ‌های دفنی در محوطه استخر میتوان زیبایی آن را بیشتر کرده و در شب به راحتی از این فضا استفاده کرد. این چراغ‌ها در بازار بیشتر تحت عنوان چراغ استخری شناخته می‌شوند.

  1. نورپردازی آب نماها

به عنوان آخرین کاربرد چراغ دفنی میتوان به نورپردازی آب نماها اشاره کرد. در حال حاضر برای نورپردازی بیشتر آب نماهای سنگی، دیواری، فواره‌ها و آبشارهای مصنوعی از چراغ دفنی استفاده می‌شود.

چند نکته برای خرید چراغ دفنی

  • بدنه چراغ دفنی باید با استفاده از متریال مرغوب و مستحکمی ساخته شده باشد تا نسبت به عوامل محیطی نظیر تابش نور خورشید، بارش باران و برف و گرد و غبار مقاوم بماند. همچنین جنس بدنه آنها بهتر است از نوع آلومینیوم باشد تا گرمای تولید شده را به محیط اطراف منتقل نمایند.
  • شاخص مقاومت چراغ در برابر گرد و غبار و عوامل محیطی بسیار مهم است. برای همین در زمان خرید چراغ دفنی باید به شاخص IP آن توجه شود.
  • بخش گلند یا محلی که به آب‌بندی محل اتصال کابل چراغ به بدنه کمک می‌کند، در دو نوع پلاستیکی و فلزی موجود است. گلندهای فلزی ضد زنگ، گزینه بهتری نسبت به نوع پلاستیکی هستند.
  • پیچ چراغ‌های دفنی هم باید از نوع استیل ضد زنگ باشد تا به راحتی دچار خوردگی و زنگ‌زدگی نشوند. واشرهای سیلیکونی هم نسبت به فشار و ضربات مقاومت بیشتری دارند.

 

جمع بندی

در این مطلب با چراغ‌های دفنی و کاربرد آنها آشنا شدیم. همانطور که اشاره کردیم چراغ‌های دفنی از جمله چراغ‌های محوطه‌ای هستند که برای روشنایی فضاهایی همچون پلکان، مسیرهای عبور و مرور، گیاهان و درختان، آب نماها و استخرها مورد استفاده قرار می‌گیرند. جهت تابش نور در چراغ دفنی از پایین به بالا است و اغلب در داخل زمین نصب می‌شوند. برای خرید چراغ دفنی و سایر چراغ‌های محوطه‌ای میتوانید از طریق فروشگاه روشنایی اریکه اقدام نمایید.

مقالات مرتبط

پرکاربردترین تجهیزات برای نورپردازی ساختمان چیست؟

آشنایی با انواع لامپ‌های هالوژن LED، SMD و COB و تفاوت آنها

صفر تا صد نصب یا تعویض قاب هالوژن

5 نکته مهم در نورپردازی آرایشگاه به کمک هالوژن

چراغ پارکی چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.