کاربردهای وال واشر

کاربردهای وال واشر

وال واشر از انواع لوازم نورپردازی است که از کنار هم قرار گرفتن چند لامپ LED یا SMD تشکیل می‌شود. این چراغ‌ها معمولا در کنار دیوار و یا بر روی بدنه بنا نصب می‌شوند و نور را بر روی دیوار یا ستون ساطع می‌کنند. وال واشرها کاربردهای زیادی دارند و در بسیاری از فضاهای داخلی و خارجی مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه مطلب به بررسی کاربردهای وال واشر پرداخته و با انواع آن آشنا خواهیم شد.

 

وال واشر چیست؟

وال واشر یک وسیله نورپردازی است که شامل چند لامپ ال‌ای‌دی و یا اس‌ام‌دی است. این چراغ‌ها میتوانند نور را به صورت افقی یا عمودی بتابانند و سایه روشن‌های زیبایی بر روی نما ایجاد کنند. وال واشرها شامل اجزایی همچون لامپ ال‌ای‌دی، بدنه، لنز و درایور هستند. تعداد لامپ‌های LED موجود در این چراغ‌ها متغیر بوده و بسته به میزان نورپردازی در بدنه هیت سینک در کنار هم قرار می‌گیرند. تعداد لامپ‌ها، اندازه و توان هر کدام بسته به کاربرد و شرایط استفاده از چراغ وال واشر متفاوت است.

 

وال واشر چیست؟

 

وال واشرها میتوانند از چراغ‌های LED تک رنگ (سفید) و یا رنگی برخوردار باشند. همچنین برخی از آنها از نوع RGB (طیف رنگی کامل) تولید می‌شوند. در مقابل LEDها هم لنزهایی برای جهت دادن به نور قرار می‌گیرند. لنزها زوایای گوناگونی از 5 الی 120 درجه دارند که در یک وال واشر تنها از یک لنز با یک زاویه پخش نور استفاده می‌شود. تبدیل برق شهری به ولتاژ و جریان مورد نیاز LEDها هم توسط درایور چراغ انجام می‌شود.

 

آشنایی با انواع وال واشر

وال واشرها بر اساس نوع نورپردازی شامل چند نوع مختلف هستند:

  • وال واشر خطی: این وال واشرها از ساده‌ترین نمونه‌های وال واشر هستند و اغلب برای ایجاد نور مخفی در دکوراسیون داخلی و نماهای بیرونی استفاده می‌شوند.
  • وال واشر پرچمی: این وال واشرها همان وال واشرهای خطی هستند که عموما با سه رنگ تولید می‍شوند. از خصوصیات و مزایای وال واشر پرچمی باید به نصب آسان بر روی المان‌های شهری همچون تیر چراغ برق، دیوارها، مجتمع‌ها و ادارات اشاره کرد.
  • وال واشر دفنی: المان این وال واشرها در زمان نصب مشخص نبوده و تنها نور ساطع شده از آنها به صورت سطحی گسترده و متمرکز مشاهده می‌شود. از وال واشرهای دفنی در نمای ساختمان‌ها، ویلاها، ستون‌ها و دیوارها استفاده زیادی می‌شود.
  • وال واشر تمام رنگ RGB: در این چراغ‌ها LEDهایی به رنگ‌های زرد، قرمز و آبی در کنار هم قرار می‌گیرند و تمام طیف‌های رنگی از این سه رنگ به دست می‌آید. برای همین است که به آنها وال واشر فول کالر یا تمام رنگ گفته می‌شود.
  • وال واشر انبه‌ای: این دسته از وال واشرها به دلیل رنگ نور انبه‌ای به این اسم نامگذاری شده‌اند. وال واشر انبه‌ای از محبوب‌ترین انواع این چراغ‌ها است که برای نورپردازی نمای ساختمان بسیار ایده‌آل است.

 

کاربرد چراغ وال واشر

در حال حاضر استفاده از وال واشر در صنعت نورپردازی ساختمان و دکوراسیون بسیار رایج است. عمده کاربرد وال واشر، تزئینات نمای داخلی و خارجی یک بنا است. به عبارتی این چراغ‌ها برای روشنایی اصلی و کلی مناسب نیستند و بیشتر برای نورپردازی تزئینی استفاده می‌شوند. وال واشر ها  ها میتوانند به عنوان نور تزئینی و دکوراتیو در محیط‌های زیر استفاده شوند:

 

کاربرد چراغ وال واشر

 

  • نمای داخلی و خارجی ساختمان‌های مسکونی و تجاری
  • مراکز تفریحی، رستوران‌ها و فروشگاه‌های بزرگ
  • بدنه پل‌ها، بناهای تاریخی، موزه‌ها و گالری‌های هنری
  • فضاهایی همچون برج‌ها، تونل‌ها، زیرگذرها و ستون‌ها
  • تزئینات غرفه‌های نمایشگاهی و ویترین‌های تبلیغاتی
  • نورپردازی آکواریوم آب شیرین و آب شور
  • کشاورزی و پرورش گیاهان
  • جشن‌ها و مراسمات

 

کاربرد وال واشر در تامین نور مورد نیاز گیاهان

اگر برایتان سوال است که وال واشر چه نقشی در کشاورزی و پرورش گیاهان دارد باید اشاره کنیم که نوع خاصی از این چراغ‌ها تحت عنوان وال واشر رشد گیاه به فروش می‌رسد. این چراغ طیف مخصوصی از نور خورشید را تولید کرده و سبب رشد گیاهان می‌شود. از این رو برای گیاهانی که برای رشد به نور مستقیم خورشید نیاز دارند، اما امکان قرار گرفتن در معرض نور خورشید را ندارند، میتوان از وال واشر رشد گیاه استفاده کرد.

 

کاربرد وال واشر در تزیین نماهای شهری

وال واشرها با استفاده از متریال مقاوم به عوامل محیطی ساخته می‌شوند و نسبت به آب و هواهای مختلف سازگاری زیادی دارند. برای همین از آنها جهت نورپردازی شهری استفاده زیادی می‌شود. از وال واشر میتوان برای تزیین آب‌نماها، مجسمه‌ها و دیگر سازه‌های شهری استفاده کرده و چهره شهر در شب را جذاب‌تر کرد. با استفاده از وال واشرهای رنگی میتوان جلوه خوبی به المان‌های شهری بخشیده و آنها را بهتر نمایش داد.

 

کاربرد وال واشر در روشنایی مسیر و تزیین درختان

از دیگر کاربردهای وال واشر میتوان به روشنایی مسیرها و تزیین درختان اشاره کرد. وال واشرهای نوع دفنی که در زمین نصب می‌شوند، گزینه خوبی برای این کار هستند و میتوانند در کناره‌های مسیر پیاده‌روی و رفت و آمد عابرین نصب شوند. با نصب وال واشر در زمین یک نور ملایم از پایین شروع به تابش می‌کند و محیط پیرامون به خوبی روشن می‌شود. نورهای تابیده شده برای چشم آزاردهنده نیستند و میتوانند جلوه بصری جذابی در محیط ایجاد کنند. از آنجایی هم که وال واشرها حرارت زیادی از خود تولید نمی‌کنند، برای نورپردازی درختان و گیاهان قابل استفاده هستند.

 

کاربرد وال واشر در تزیین دکوراسیون داخلی

کاربرد وال واشر تنها به فضاهای خارجی و نمای ساختمان ختم نشده و از آن میتوان جهت تزیین دکوراسیون داخلی نیز استفاده کرد. از این چراغ‌ها میتوان در سقف یا حاشیه دیوار استفاده کرده و محیط را به صورت رنگی یا تک رنگ نورپردازی کرد. این چراغ‌ها برای تزیین ویترین مغازه هم کاربرد دارند و با نور متمرکز خود میتوانند المان خاصی را برجسته نمایند. از آنجایی هم که امکان تنظیم زاویه نور در آنها وجود دارد، میتوان رقص نور زیبایی را با استفاده از آنها ایجاد کرده و رستوران‌ها و تالارها را به شکل زیبایی نورپردازی کرد.

 

کاربرد وال واشر در تزیین دکوراسیون داخلی

 

کاربرد وال واشر در نورپردازی آکواریوم

برای تداعی کردن محیط دریا برای ماهیان آکواریومی و همچنین تضمین سلامت آنها، به یک منبع نور قدرتمند نیاز است. برای این کار میتوان از انواع وال واشر استفاده کرد. این محصولات باید دمای رنگ مناسبی داشته باشند و در عین حال نسبت به رطوبت و پاشش آب مقاوم باشند.

 

کاربرد وال واشر در نورپردازی تبلیغاتی

نورپردازی تابلوها و المان‌های تبلیغاتی در سطح شهر، با استفاده از انواع وال واشر امکانپذیر است. این چراغ‌ها نور را به صورت متمرکز در یک ناحیه مشخص پخش می‌کنند. برای همین میتوانند سبب جلب توجه مخاطبان شوند.

 

جمع بندی

در این مطلب در رابطه با کاربردهای وال واشر صحبت کردیم و با انواع آن آشنا شدیم. از وال واشرها میتوان برای نورپردازی نمای ساختمان، پل‌ها، بناهای تاریخی، تونل‌ها، موزه‌ها و گالری‌های هنری، آکواریوم‌ها و غیره استفاده کرد. جهت خرید انواع وال واشر میتوانید از طریق فروشگاه روشنایی اریکه اقدام نمایید.

مقالات مرتبط

فاصله استاندارد هالوژن‌ های سقف چقدر است؟

پرکاربردترین تجهیزات برای نورپردازی ساختمان چیست؟

آشنایی با انواع لامپ‌های هالوژن LED، SMD و COB و تفاوت آنها

صفر تا صد نصب یا تعویض قاب هالوژن

5 نکته مهم در نورپردازی آرایشگاه به کمک هالوژن

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.