آشنایی با انواع لامپ‌های هالوژن LED، SMD و COB و تفاوت آنها

آشنایی با انواع لامپ‌های هالوژن LED، SMD و COB و تفاوت آنها

در حال حاضر لامپ‌های مختلفی در بازار وجود دارد که هر کدام از سطح نوردهی خاصی برخوردار هستند. لامپ هالوژن از جمله لامپ‌های پرفروش در بازار است که مصرف انرژی پایینی داشته و جزو لامپ‌های کم مصرف محسوب می‌شود. این لامپ‌ها در انواع LED، SMD و COB موجود هستند و از نظر تکنولوژی ساخت با هم تفاوت‌هایی دارند. در ادامه مطلب به بررسی انواع لامپ‌های هالوژن LED، SMD و COB پرداخته و با تفاوت‌های موجود میان آنها آشنا خواهیم شد.

 

لامپ هالوژن و نحوه عملکرد آن

پیش از اینکه به سراغ بررسی تفاوت‌های موجود میان لامپ‌های هالوژن LED، SMD و COB برویم، بهتر است با لامپ‌های هالوژن کمی آشنا شویم. لامپ هالوژن به لامپی گفته می‌شود که در تولید آنها از یک رشته تنگستن استفاده می‌شود. این رشته‌ها درون محفظه‌ای قرار گرفته و درون محفظه از گاز هالوژن و گاز بی‌اثر پر می‌شود. با ورود انرژی الکتریکی به درون لامپ، گاز هالوژن موجود در آن اقدام به داغ کردن سیم تنگستن کرده و نور را از خود ساطع می‌کند.

 

لامپ هالوژن و نحوه عملکرد آن

در تولید انواع لامپ هالوژن سقفی، از گاز هالوژن به میزان مورد نیاز استفاده می‌شود تا درصد تبخیر سیم تنگستن با ولتاژ وارد شده به لامپ مطابقت داشته باشد. هر چقدر میزان ولتاژ ورودی بیشتر شود، تنگستن بیشتری تبخیر می‌شود. برای همین اگر میزان گاز هالوژن موجود در لامپ به اندازه کافی نباشد، لامپ هالوژن پس از گذشت زمان کوتاهی به رنگ سیاه در می‌آید. در صورتی هم که گاز هالوژن بیش از حد اندازه باشد، احتمال شکستن ناگهانی لامپ وجود دارد. برای همین لامپ‌های هالوژن باید از تولیدکنندگان و شرکت‌های معتبر خریداری شوند. این شرکت‌ها لامپ‌ها را طبق استانداردهای موجود تولید می‌کنند تا بیشترین بهره‌وری و طول عمر را داشته باشند.

 

انواع لامپ هالوژن LED، SMD و COB و تفاوت آنها

لامپ‌های هالوژن از نظر تکنولوژی ساخت در انواع LED، SMD و COB موجود هستند. در این بخش به بررسی این لامپ‌ها می‌پردازیم تا با تفاوت‌های موجود میان آنها آشنا شویم.

 

انواع لامپ هالوژن LED، SMD و COB و تفاوت آنها

 

  1. لامپ هالوژن LED

لامپ هالوژن LED از انواع هالوژن‌های محبوب و پرفروش در بازار است که از دیودهای نورافشان تشکیل می‌شود. دیودهای نورافشان در کنار هم قرار گرفته و با جریان انرژی الکتریکی، سبب تولید نور از خود می‌شوند. تعداد دیودهای نورافشان در میزان نور تولید شده موثر است. هر چقدر تعداد دیودها بیشتر باشد، لامپ هالوژن LED نور بیشتری از خود تولید می‌کند. این لامپ‌ها جزو لامپ‌های کم مصرف در بازار هستند و برق زیادی مصرف نمی‌کنند. برای همین از آنها میتوان در ساختمان‌های مختلف نظیر ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری استفاده کرد. در رابطه با دیگر خصوصیات لامپ هالوژن LED باید اشاره شود که این لامپ‌ها اشعه‌های مضر همچون اشعه مادون قرمز و ماورابنفش را از خود ایجاد نکرده و گرمای بسیار کمی تولید می‌کنند.

  1. لامپ هالوژن SMD

لامپ‌های هالوژن SMD بر اساس تکنولوژی اس‌ام‌دی ساخته می‌شوند. Surface Mounted Device یا در اختصار SMD، تکنولوژی است که لحیم‌کاری قطعات بدون ایجاد سوراخ‌کاری بر روی برد انجام می‌شود. به عبارتی در ساختار لامپ‌های اس‌ام‌دی یک سری چیپ و قطعات الکترونیکی بر روی برد وجود دارد که بدون هیچ سوراخی بر روی آن قرار گرفته‌اند. چیپ‌های ال‌ای‌دی موجود در لامپ هالوژن SMD با سیم نازکی به هم وصل می‌شوند. این دسته از لامپ‌های هالوژن هم مصرف انرژی پایینی دارند و نور خوب و یکنواختی از خود تولید می‌کنند.

  1. لامپ هالوژن COB

COB مخفف Chips On Board و به معنای چیپ تراشه‌ها بر روی برد است. در لامپ هالوژن COB تعدادی لامپ ال‌ای‌دی به صورت چیپ بر روی یک برد و ماژول سوار می‌شوند. زمانی که این لامپ‌ها روشن می‌شوند، به شکل یک پنل روشن با پخش نور بالا دیده می‌شوند. طول عمر لامپ هالوژن COB بالا بوده و مصرف انرژی پایینی دارد. برای همین از آنها به عنوان لامپ هالوژن سقفی توکار استفاده زیادی می‌شود.

لامپ هالوژن COB

شباهت و تفاوت‌های لامپ هالوژن LED، SMD و COB

همانطور که متوجه شدیم لامپ‌های LED، SMD و COB از نظر تکنولوژی ساخت با هم تفاوت دارند و همگی جزو لامپ‌های کم مصرف محسوب می‌شوند. به عبارتی این لامپ‌ها از نظر مصرف انرژی مشابه هم هستند و سبب صرفه‌جویی قابل توجهی در مصرف انرژی برق می‌شوند. با این حال این لامپ‌ها از نظر کاربرد و همچنین میزان نوردهی کمی با هم تفاوت دارند. برای مثال لامپ‌های COB نسبت به SMD منابع نوری با کیفیت بالاتری هستند. چرا که این لامپ‌ها از رفلکتور (منعکس‌کننده یا بازتاب‌دهنده) برای ارائه نور متمرکز و کنترل شده استفاده می‌کنند.

همچنین اغلب آنها بدون لنزهای مات عرضه می‌شوند. برای همین از آنها میتوان انتظار نور تمیزتر و واضح‌تری داشت. همین مسئله باعث شده تا لامپ‌های سی‌اوبی برای فضاهای دارای سقف بلند گزینه بسیار خوبی باشند. البته لامپ‌های SMD هم نوردهی خوبی دارند و میتوانند برای فضاهایی همچون آشپزخانه، اتاق خواب، حمام و غیره استفاده شوند. با این حال این لامپ‌ها نسبت به لامپ‌های COB از تشعشع خیره‌کننده بیشتری برخوردار هستند. به طور کلی تمام لامپ‌های هالوژن یعنی LED، SMD و COB جزو بهترین لامپ‌های موجود در بازار هستند و میتوانند در فضاهای متفاوتی مورد نصب و استفاده قرار بگیرند.

 

جمع بندی

در این مطلب در خصوص انواع لامپ‌های هالوژن LED، SMD و COB صحبت کردیم و با تفاوت‌های موجود میان آنها آشنا شدیم. این لامپ‌ها از نظر تکنولوژی ساخت با هم تفاوت دارند و هر کدام با توجه به فناوری خاصی ساخته می‌شوند. با خرید لامپ‌های هالوژن LED، SMD و COB میتوانید در مصرف انرژی برق صرفه‌جویی زیادی کرده و محیط را به خوبی نورپردازی نمایید. در صورتی که قصد خرید انواع هالوژن را دارید می توانید از فروشگاه روشنایی اریکه خریداری نمایید.

مقالات مرتبط

فاصله استاندارد هالوژن‌ های سقف چقدر است؟

پرکاربردترین تجهیزات برای نورپردازی ساختمان چیست؟

صفر تا صد نصب یا تعویض قاب هالوژن

5 نکته مهم در نورپردازی آرایشگاه به کمک هالوژن

چراغ پارکی چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.