چراغ پارکی چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

چراغ پارکی چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

چراغ پارکی یا چراغ حیاطی، از انواع چراغ‌های محوطه‌ای است که از آن برای روشنایی پارک‌ها، حیاط خانه، فضای سبز و غیره استفاده می‌شود. این چراغ‌ها دارای یک پایه هستند که لامپ در بلندترین بخش آن قرار می‌گیرد. نصب لامپ بر روی پایه باعث می‌شود تا نورپردازی به شکل خوبی انجام شود و یک فضای کاملا زیبا و چشم‌نواز ایجاد گردد. در ادامه مطلب با چراغ‌های پارکی و با کاربردهای آن بیشتر آشنا خواهیم شد.

 

چراغ پارکی چیست؟

چراغ پارکی (Public Park Light) یک چراغ محوطه‌ای است که در فضاهای باز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این چراغ‌ها برای روشن کردن فضاهایی همچون باغ، باغچه، حیاط ویلا و خانه، فضاهای سبز عمومی و موارد مشابه کاربرد دارند. چراغ‌های پارکی دارای یک پایه هستند که پایه چراغ از نظر ارتفاع و همچنین تعداد شاخه متنوع است.

 

چراغ پارکی چیست؟

 

بسته به روشنایی مورد نیاز و اندازه محیط میتوان اندازه پایه چراغ پارکی را مشخص کرده و محیط را به خوبی نورپردازی کرد. پایه‌ چراغ پارکی به سه دسته کوتاه، متوسط و بلند تقسیم می‌شود. برای فضاهای بزرگ همچون پارک و خیابان‌ باید از پایه بلند استفاده کرد. اما برای حیاط کوچک منزل میتوان از چراغ پارکی با پایه کوتاه یا متوسط استفاده کرد.

 

ویژگی‌های چراغ پارکی

  • چراغ‌های پارکی از نظر طرح و مدل در انواع مختلفی موجود هستند و آنها را میتوان در انواعی همچون چراغ پارکی سبک مدرن، چراغ پارکی سبک کلاسیک و چراغ پارکی سلطنتی خریداری کرد.
  • از آنجایی که این چراغ‌ها در فضای باز و آزاد نصب می‌شوند، با استفاده از متریال مقاومی ساخته می‌شوند. بیشتر چراغ‌های پارکی از بدنه و پوشش آلومینیومی برخوردار هستند و نسبت به زنگ‌زدگی، خراشیدگی، خوردگی، ضربه و آتش‌سوزی مقاومت بالایی دارند.
  • رنگ‌آمیزی چراغ‌های پارکی با روش پودری الکترواستاتیک انجام می‌شود تا نسبت به عوامل محیطی نظیر نور خورشید مقاوم بمانند.
  • حباب بهترین چراغ پارکی با استفاده از متریال مرغوبی نظیر پلی کربنات ساخته می‌شود. پلی کربنات نسبت به ضربه، خراش، اشتعال‌پذیری و نور خورشید کاملا مقاوم بوده و کیفیت خود را با گذر زمان حفظ می‌کند.
  • این چراغ‌ها بر اساس استانداردهای محافظتی ساخته می‌شوند تا نگرانی از بابت آسیب‌دیدگی چراغ وجود نداشته باشد.

 

کاربرد و مزایای چراغ پارکی

چراغ‌های پارکی از مزایا و کاربردهای مشترکی برخوردار هستند. در این خصوص میتوان به چند مورد زیر اشاره کرد:

 

کاربرد و مزایای چراغ پارکی

 

  • زیباسازی محیط

چراغ‌های پارکی علاوه بر تامین روشنایی، نقش موثری در زیباسازی فضا دارند. با انتخاب و خرید چراغ پارکی در طرح و مدل مناسب میتوان زیبایی فضای خارجی را بیشتر کرده و آن را به شکل خوبی نورپردازی کرد.

  • افزایش امنیت

با نصب چراغ پارکی در محوطه ساختمان یا در پارک‌ها و فضاهای باز، امنیت محیط بیشتر شده و احتمال سرقت و دزدی تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند. دلیل آن هم به خاطر نورپردازی مناسب چراغ‌های پارکی است. با نورپردازی مناسب در فضاهای باز، احتمال وقوع سرقت کم شده و افراد با خیال آسوده‌تری تردد می‌کنند. از سوی دیگر نصب این چراغ‌ها در فضاهایی همچون پارک، به رفت و آمد بهتر دوچرخه‌سواران کمک کرده و مانع از برخورد آنها با موانع موجود در محیط می‌شود. بدون وجود چراغ‌های پارکی یا چراغ های حیاطی، دید افراد کاهش پیدا می‌کند و احتمال وقوع تصادف یا هر حادثه دیگری بالا می‌رود.

  • امکان فعالیت در شب

از دیگر مزایا و کاربردهای چراغ پارکی باید به امکان فعالیت بیشتر در شب اشاره کرد. بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که در ساعات پایانی روز به پارک رفته و از هوای خنک آن بهره ببرند. در این شرایط با وجود چراغ‌های پارکی، محیط پارک به خوبی روشن شده و امکان تردد امن و مطمئن برای افراد فراهم می‌شود.

  • کنترل هوشمند روشنایی

یکی از خصوصیات قابل توجه چراغ‌های پارکی، امکان کنترل هوشمند آنها از راه دور است. در پایه‌های چراغ پارکی یک کنترل کننده هوشمند و پویا در زمان نصب کار گذاشته می‌شود که از طریق آن امکان کنترل چراغ وجود دارد. با وجود این کنترلر میتوان میزان روشنایی چراغ را کنترل کرده و در مصرف انرژی صرفه‌جویی زیادی کرد.

 

انواع چراغ پارکی از نظر طرح و مدل

 

انواع چراغ پارکی از نظر طرح و مدل

 

  1. چراغ پارکی خورشیدی

چراغ پارکی سولار یا خورشیدی به چراغی گفته می‌شود که با استفاده از انرژی خورشیدی به کار می‌پردازد. به عبارتی این چراغ‌ها انرژی خورشید را به الکتریکی تبدیل کرده و سبب روشنایی محیط می‌شوند. نحوه کار این چراغ‌ها به این صورت است که انرژی مورد نیاز برای روشنایی را در طی روز از انرژی خورشید دریافت کرده و آن را در باتری داخل چراغ ذخیره می‌کنند. در طول شب هم از انرژی ذخیره شده در باتری جهت روشنایی محیط بهره می‌برند.

  1. چراغ پارکی سرلوله

چراغ پارکی سرلوله به دلیل قرار گرفتن بر روی پایه‌های بلند، از تابش نور و قدرت روشنایی بسیار خوبی برخوردار است. این چراغ‌ها اغلب دارای لوله شیک و مقاومی هستند که ارتفاع آن متغیر است.

  • چراغ پارکی چمنی

این دسته از چراغ‌ها برای روشنایی فضاهایی همچون چمن و باغچه کاربرد دارند و در انواع پایه کوتاه، متوسط و بلند قابل خرید می‌باشند. چراغ‌های پارکی چمنی انواع مختلفی دارند و بسته به ویژگی‌ها و خصوصیات هر کدام میتوان چراغ مناسبی را خریداری کرد.

 

انواع پایه چراغ پارکی یا حیاطی

پایه چراغ‌های پارکی معمولا از نوع آلومینیومی و فولادی است:

  • پایه چراغ آلومینیومی: این پایه‌ها نسبت به عوامل محیطی مقاومت خوبی دارند و عموما به صورت یک تکه ریخته‌گری آلومینیوم طراحی می‌شوند. پایه‌های آلومینیومی در کنار مقاومت بالا، ظاهر بسیار زیبایی هم دارند و در زیباسازی محیط به خوبی عمل می‌کنند.
  • پایه چراغ فولادی: این پایه‌ها نسبت به نوع آلومینیومی قیمت بیشتری دارند و سرعت تولیدشان به نسبت بالا است. با این حال به خاطر مقاومت و استحکام بالا، طول عمر زیادی دارند و در محیط‌های مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

 

جمع بندی

در این مطلب در خصوص چراغ پارکی و کاربردهای آن صحبت کردیم. همانطور که اشاره کردیم چراغ پارکی یک چراغ محوطه‌ای پرکاربرد است که در فضاهایی همچون پارک، حیاط ساختمان و فضای سبز مورد استفاده قرار می‌گیرد. نصب چراغ پارکی یا حیاطی سبب افزایش امنیت محیط شده و به زیباسازی فضا کمک زیادی می‌کند. برای خرید انواع چراغ پارکی میتوانید از طریق فروشگاه روشنایی اریکه اقدام نمایید.

مقالات مرتبط

پرکاربردترین تجهیزات برای نورپردازی ساختمان چیست؟

آشنایی با انواع لامپ‌های هالوژن LED، SMD و COB و تفاوت آنها

صفر تا صد نصب یا تعویض قاب هالوژن

5 نکته مهم در نورپردازی آرایشگاه به کمک هالوژن

چراغ‌ های دفنی و کاربردهای آنها

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.