راهنمای خرید انواع چراغ سقفی

راهنمای خرید انواع چراغ سقفی

در حال حاضر بسیاری از چراغ‌های سقفی مدرن، جای برخی از لوازم نورپردازی قدیمی نظیر مهتابی را گرفته‌اند. چراغ‌های سقفی دسته‌ای از لوازم نورپردازی هستند که به صورت توکار یا روکار بر روی سقف نصب می‌شوند. این چراغ‌ها در انواع مختلفی در بازار موجود هستند و در محیط‌های مسکونی، محیط‌های اداری، فضاهای عمومی و تجاری مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه مطلب با این چراغ‌ها بیشتر آشنا شده و به نحوه خرید انواع چراغ سقفی اشاره خواهیم داشت.

 

کاربردهای چراغ سقفی

چراغ سقفی از لوازم نورپردازی محبوب و پرکاربرد است که در دکوراسیون محیط نقش بسیار موثری دارد. این چراغ‌ها با توجه به زیبایی و کارایی بهینه خود در بسیاری از طراحی‌های داخلی منازل و محیط‌های کاری مورد استفاده قرار می‌گیرند. این چراغ‌ها نور یکدست و متوازن و بدون خیرگی دارند و از این نظر قابل توجه می‌باشند. پس چراغ‌های سقفی نه تنها از نظر نحوه روشنایی حائز اهمیت هستند، بلکه در زیباتر کردن فضا و ایجاد حس آرامش در افراد بسیار موثر می‌باشند. این چراغ‌ها میتوانند برای روشنایی کلی، روشنایی موضعی و یا دکوراسیون محیط مورد استفاده قرار بگیرند.

 

کاربردهای چراغ سقفی

 

مزایای چراغ‌های سقفی جهت نورپردازی

  • چراغ‌های سقفی جزو شناخته‌ شده‌ترین لوازم نورپردازی هستند و نوردهی یکنواختی دارند.
  • این چراغ‌ها تنوع بسیار بالایی دارند و بسته به دکوراسیون محیط قابل انتخاب و خرید می‌باشند.
  • در چراغ‌های سقفی میتوان از لامپ‌های مختلفی نظیر LED استفاده کرده و در مصرف انرژی برق صرفه‌جویی کرد.
  • این چراغ‌ها نه تنها برای محیط‌های داخلی، بلکه برای محیط‌های خارجی نیز قابل استفاده هستند. البته چراغ سقفی محوطه‌ای باید از درجه حفاظتی یا استاندارد IP برخوردار باشد تا در اثر عواملی همچون گرد و غبار و رطوبت دچار آسیب نشود.
  • نصب چراغ‌های سقفی، به خصوص انواع روکار آن بسیار ساده است و هر فردی بدون نیاز به تخصص و تجربه از پس نصب آن بر می‌آید.

 

انواع چراغ سقفی از نظر نحوه نصب

چراغ‌های سقفی از نظر نحوه نصب، به دو دسته کلی تقسیم می‌شوند:

 

انواع چراغ سقفی از نظر نحوه نصب

 

  • چراغ سقفی توکار

چراغ سقفی توکار در داخل سقف نصب می‌شود و تنها رویه چراغ از بیرون قابل مشاهده می‌باشد. چراغ‌های سقفی توکار در شکل و اندازه‌های مختلفی در بازار موجود هستند و به صورت پنلی، SMD، COB، ریلی متحرک و غیره قابل خرید می‌باشند. نصب چراغ توکار به دلیل فرآیند نسبتا پیچیده، به تجربه و تخصص بالا نیاز دارد و توسط هر فردی نمیتواند انجام شود.

  • چراغ سقفی روکار

چراغ سقفی روکار برخلاف نوع توکار، بر روی سطح بیرونی سقف نصب و اجرا می‌شود. این چراغ‌ها از نظر طرح و اندازه مدل‌های بسیار متنوعی دارند. اکثر شرکت‌های تولیدکننده هم جهت زیبایی بیشتر این چراغ‌ها از قاب‌های چوبی، شیشه‌ای، فلزی و غیره استفاده می‌کنند. چراغ‌های سقفی روکار تحت عنوان چراغ‌های آویز هم شناخته می‌شوند. از معروف‌ترین انواع این چراغ میتوان به لوستر اشاره کرد که بسته به ارتفاع سقف و مساحت داخلی محیط باید انتخاب شود.

 

نکات مهم جهت خرید چراغ سقفی

 

نکات مهم جهت خرید چراغ سقفی

 

  1. در نظر گرفتن شرایط نصب

اولین نکته‌ای که در زمان خرید چراغ سقفی باید به آن توجه شود، توجه به شرایط نصب است. همانطور که متوجه شدیم این چراغ‌ها از نظر شرایط نصب به دو دسته توکار و روکار تقسیم می‌شوند. چراغ‌های توکار در زمان ساخت سقف جایگذاری و پس از پایان کار نصب می‌شوند. در صورتی هم که ساخت سقف به پایان رسیده باشد، تنها راه موجود استفاده از گردبر و ایجاد فضای لازم و سیم‌کشی جدید است. این در حالی است که نصب چراغ‌های روکار به راحتی و در هر شرایطی انجام می‌شود. از این رو نوع چراغ سقفی و شرایط نصب آن باید به طور دقیق مشخص شود.

  1. در نظر گرفتن مساحت محیط

چراغ‌های سقفی در فضاهای مسکونی، اداری، تجاری، صنعتی و غیره قابل استفاده هستند. برای خرید بهترین چراغ سقفی باید آن را متناسب با فضا انتخاب کرد. این یعنی چراغ مورد نظر باید با ابعاد اتاق بزرگ یا کوچک متناسب باشد و در تعداد مناسب تهیه شود. در صورتی که فضا وسعت زیادی دارد، یک چراغ به تنهایی کافی نبوده و باید چندین چراغ را در فاصله‌های مشخصی از هم نصب کرد.

  1. طراحی و سبک داخلی

چراغ‌های سقفی از نظر طراحی تنوع زیادی دارند و در انواع چراغ سقفی ساده و سنسوردار، کلاسیک و مدرن موجود می‌باشند. برای همین در زمان خرید چراغ سقفی باید به سراغ‌ گزینه‌های متناسب با سبک داخلی رفت. برای مثال در صورتی که طراحی داخلی منزل به سبک مدرن است، باید از چراغ‌های سقفی سبک مدرن و مینیمال استفاده کرد.

در خصوص شکل ظاهری چراغ‌های سقفی هم باید اشاره شود که این چراغ‌ها در اشکال مختلفی نظیر دایره، بیضی، مربع، مستطیل و غیره موجود هستند. چراغ‌های دایره‌ای یا گرد از بیشترین میزان فروش برخوردار هستند و جلوه زیادی در محیط ایجاد می‌کنند. ابعاد این چراغ‌ها هم با توان مصرفی آنها بیان می‌شود. چراغ‌های سقفی مربع شکل نیز بسیار محبوب و پرفروش هستند و در ابعاد 10 در 10، 20 در 20 و بیشتر موجود و قابل خرید می‌باشند.

  1. جنس بدنه و رنگ چراغ

چراغ‌های سقفی با استفاده از متریال مختلفی نظیر شیشه، پلاستیک، آلومینیوم، فلز و یا ترکیبی از این موارد قابل ساخت هستند. معمولا بدنه این چراغ‌ها با استفاده از متریال مقاوم و مستحکمی مانند آلومینیوم ساخته شده و شیشه جهت زیبایی در بخش بیرونی چراغ قرار می‌گیرد. چراغ‌هایی از جنس پلی کربنات وزن بسیار سبک و قیمت کمتری دارند. رنگ بدنه چراغ هم بهتر است با توجه به محیط نصب و دکوراسیون داخلی در نظر گرفته شود تا به زیباتر شدن فضا کمک شود.

  1. نوع لامپ

لامپ چراغ سقفی را بهتر است با توجه به کاربرد چراغ انتخاب کرد. در صورتی که قصد نورپردازی یک فضای بزرگ را دارید، بهتر است به سراغ لامپ‌های SMD بروید. این لامپ‌ها در شرایطی کاربرد دارند که نیازی به شدت نور در نقطه خاصی نبوده و قرار است کل فضا به شکل یکنواخت نورپردازی شود. حال اگر به نورهای متمرکز و با پخش نور کمتر نیاز دارید، میتوانید از لامپ‌های COB استفاده کنید. نور این لامپ‌ها کاملا متمرکز است و برای نورپردازی نقطه‌ای بهترین گزینه می‌باشد. توجه داشته باشید که لامپ باید از اندازه حباب چراغ کوچک‌تر باشد و کل فضای آن را نپوشاند. این باعث می‌شود تا تبادل گرما و حرارت به خوبی انجام شود و لامپ عمر و دوام بیشتری پیدا کند.

 

خرید انواع چراغ سقفی از فروشگاه روشنایی اریکه

جهت خرید انواع چراغ سقفی میتوانید از طریق فروشگاه روشنایی اریکه اقدام کنید. در این فروشگاه انواع چراغ سقفی ساختمانی و محوطه‌ای با قیمت و کیفیت مناسب موجود و قابل خرید است.

 

جمع بندی

در این مطلب در خصوص نکات مهم در زمان خرید انواع چراغ سقفی صحبت کردیم و با موارد مهم در این زمینه آشنا شدیم. در زمان انتخاب و خرید چراغ سقفی به مواردی نظیر شرایط نصب، مساحت محیط، سبک داخلی، شکل ظاهری چراغ، جنس بدنه چراغ و نوع لامپ توجه داشته باشید تا بتوانید بهترین چراغ سقفی را خریداری نمایید.

مقالات مرتبط

فاصله استاندارد هالوژن‌ های سقف چقدر است؟

پرکاربردترین تجهیزات برای نورپردازی ساختمان چیست؟

آشنایی با انواع لامپ‌های هالوژن LED، SMD و COB و تفاوت آنها

صفر تا صد نصب یا تعویض قاب هالوژن

5 نکته مهم در نورپردازی آرایشگاه به کمک هالوژن

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.