آموزش نصب وال واشر

آموزش نصب وال واشر

وال واشرها دسته‌ای از لوازم نورپردازی هستند که دارای چندین لامپ LED یا SMD در کنار هم می‌باشند. این چراغ‌ها معمولا در کنار دیوار یا بدنه نما نصب می‌شوند و نور را به صورت عمودی یا افقی می‌تابانند. نصب وال واشر کار خیلی سختی نبوده و با توجه به مراحل نصب، تجهیزات لازم و نکات ایمنی میتوان این کار را به راحتی انجام داد. در ادامه مطلب به آموزش نصب وال واشر پرداخته و با موارد مهم در نصب این دسته از تجهیزات نورپردازی آشنا می‌شویم.

 

وال واشر چیست؟

وال واشر یک وسیله نورپردازی است که از تعدادی لامپ در کنار هم تشکیل می‌شود. تعداد و اندازه لامپ‌ها و همچنین میزان توان هر کدام بسته به نیاز و نوع پروژه متفاوت است. وال واشرها در تعداد انبوه میتوانند به عنوان یک پروژکتور در نظر گرفته شوند و جهت نورپردازی نمای داخلی یا خارجی ساختمان استفاده شوند. زاویه تابش، شدت نور و جهت نور وال واشر قابل تغییر است و آن را میتوان در انواع تک رنگ با نور سفید یا رنگی همچون آبی، سبز، زرد، بنفش و قرمز تهیه کرد. برخی از انواع وال واشر هم به صورت RGBW هستند و طیف کاملی از رنگ‌ها را دارا می‌باشند.

 

لوازم مورد نیاز جهت نصب وال واشر

برای نصب وال واشر علاوه بر لوازمی همچون سیم، سیم‌چین و فازمتر، به یک سری لوازم تخصصی نیاز است که در این بخش به بررسی آنها می‌پردازیم.

  • منبع تغذیه

بیشتر وال واشرها با استفاده از ولتاژ مستقیم یعنی DC کار می‌کنند. برای همین باید به تامین منبع تغذیه برای این وسیله نورپردازی توجه شود. در صورتی که دسترسی به منبع برق دشوار باشد، بهتر است تجهیزات دارای منبع برق داخلی را خریداری کرد. در مواردی هم که قرار است از چراغ وال واشر در فضاهایی همچون پیاده‌رو و استخر استفاده شود، بهتر است منبع تغذیه خارجی برای آن در نظر گرفته شود.

  • آمپلی فایر یا تقویت کننده

وسیله دیگری که برای نصب وال واشر مورد نیاز است، آمپلی فایر نام دارد. آمپلی فایر یا تقویت کننده الکترونیکی وسیله‌ای است که به تقویت ولتاژ می‌پردازد. در شرایطی که فاصله تجهیزات روشنایی از هم زیاد باشد، از آمپلی فایر جهت جلوگیری از افت ولتاژ استفاده می‌شود.

  • کنترلر LED

کنترلر ال‌ای‌دی برای تعیین و کنترل رنگ، سرعت و میزان روشنایی چراغ‌ها مورد نیاز است. این کنترلرها در دو نوع متفاوت در بازار موجود هستند. یکی از انواع آن مادون قرمز با برد 1 الی 5 متر و دیگری دارای فرکانس رادیویی با برد 50 متر است.

 

موارد مهم پیش از نصب وال واشر

 

موارد مهم پیش از نصب وال واشر

 

  • مشخص کردن مکان نصب وال واشر

اولین موردی که بهتر است به آن توجه داشته باشید، مکان نصب وال واشر است. وال واشرها معمولا بر روی دیوارهایی که فضای باریک و کمی دارند نصب می‌شوند. برای همین از آنها در نورپردازی نمای ساختمان، پل و انواع دیوار استفاده زیادی می‌شود. از سوی دیگر این چراغ‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که نسبت به عوامل محیطی مقاوم هستند. برای همین از آنها در محیط‌های خارجی و داخلی میتوان با خیال آسوده استفاده کرد.

  • تعیین تعداد وال واشر

پس از تعیین محل نصب وال واشر، باید تعداد وال واشرهای مورد نیاز برای رسیدن به سطح روشنایی مورد نظر را مشخص کرد. برای این کار مساحت محیط نصب را در نظر بگیرید و نور لازم جهت نورپردازی آن را بسنجید. با این کار میتوانید بهترین توان را انتخاب کرده و وال واشر را در تعداد مورد نیاز تهیه نمایید.

  • تعیین نوع سیم‌کشی

جهت نصب وال واشر میتوان از دو نوع سیم‌کشی موازی و سری استفاده کرد. این چراغ‌ها به طور معمول به صورت موازی به هم وصل می‌شوند. با این حال بسته به نوع کاربرد، باید از سیم‌کشی مناسبی برای آنها استفاده کرد.

 

مراحل گام به گام نصب وال واشر

برای نصب وال واشر حتما نکات ایمنی را در نظر داشته باشید و ترجیحا از دستکش‌های عایق استفاده نمایید. این تجهیزات روشنایی معمولا دارای پایه‌هایی هستند که برای سهولت در نصب طراحی شده‌اند. پایه‌های وال واشر قابلیت تنظیم زاویه دارند و پس از نصب امکان تغییر زاویه تابش وال واشر را می‌دهند.

 

مراحل گام به گام نصب وال واشر

 

  1. جهت نصب وال واشر، در ابتدا جریان برق را قطع کنید و پایه نصب را با استفاده از پیچ و مهره بر روی فریم وال واشر متصل کنید.
  2. فاصله میان روزنه‌های اتصال پایه را اندازه بگیرید و جای آنها را با عمق مناسب بر روی محل نصب سوراخ کنید.
  3. پایه را بر روی محل سوراخ‌ها قرار داده و پیچ کنید. پایه باید به شکل محکمی پیچ شود تا به مرور زمان دچار جابجایی و شل‌شدگی نشود. پایه باید در جایی بین بدنه و مکان نصب قرار بگیرد.
  4. پس از محکم کردن پایه، زاویه آن را متناسب با سلیقه و نیاز تنظیم کنید. جهت اتصال وال واشرها به یکدیگر هم میتوانید از سیم‌کشی موازی استفاده کنید.
  5. در پایان نصب هر وال واشر، آنها را به برق متصل کرده و تست نمایید.

 

نکات مهم در زمان نصب وال واشر

سیم‌کشی وال واشر از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که این کار به طور مستقیم بر روی طول عمر لامپ‌ها و کیفیت نوردهی آنها تاثیرگذار است. برای همین بهتر است به چند نکته در این خصوص توجه شود.

  • برای ولتاژهای بالا از کابل‌های فلزی روکش‌دار و یا SWA استفاده نمایید. کابل SWA نوعی کابل برق و کابل کنترل کمکی است که برای کابل‌کشی برق اصلی طراحی شده است.
  • کابل‌ها نباید در فاصله کمتر از 30 سانتی متر نسبت به لوله‌های آب و گاز نصب شوند.
  • در صورتی که قرار است سیم‌کشی وال واشر به صورت توکار اجرا شود، باید به میزان گرمای تولیدی آنها توجه کرد. چرا که گرمای زیاد میتواند به سازه آسیب برساند. جهت جلوگیری از این مشکل تا حد امکان متراژ کابل‌کشی را کاهش داده و از کابل‌های عایق‌دار با کیفیت بالا استفاده نمایید.

 

جمع بندی

همانطور که ملاحظه کردید نصب وال واشر کار خیلی سختی نبوده و نیاز به طی کردن چند مرحله دارد. با توجه به مراحل نصب وال واشر میتوانید این چراغ‌ها را در محل مورد نیاز به راحتی نصب کنید و از نورپردازی خطی و یکنواخت آنها بهره‌مند شوید. جهت خرید انواع چراغ وال واشر هم میتوانید از طریق مجموعه روشنایی اریکه اقدام نمایید.

مقالات مرتبط

فاصله استاندارد هالوژن‌ های سقف چقدر است؟

پرکاربردترین تجهیزات برای نورپردازی ساختمان چیست؟

آشنایی با انواع لامپ‌های هالوژن LED، SMD و COB و تفاوت آنها

صفر تا صد نصب یا تعویض قاب هالوژن

5 نکته مهم در نورپردازی آرایشگاه به کمک هالوژن

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.