آشنایی کامل با چراغ سنسوردار

آشنایی کامل با چراغ سنسوردار

چراغ سنسوردار از انواع محصولات نورپردازی و نسل جدیدی از تجهیزات الکترونیکی است. این چراغ‌ها دارای سنسوری هستند که با تشخیص حرکت انسان یا حیوان روشن می‌شوند. چراغ‌های سنسوردار مزایای زیادی دارند که از جمله آنها میتوان به صرفه‌جویی در مصرف انرژی اشاره کرد. در ادامه مطلب با چراغ سنسوردار بیشتر آشنا شده و به مزایا، معایب و نحوه تنظیم آنها اشاره خواهیم داشت.

 

چراغ سنسوردار چیست؟

چراغ سنسوردار از انواع لوازم نورپردازی است که علاوه بر تامین روشنایی محیط، در هوشمندسازی ساختمان هم تاثیر دارد. این چراغ‌ها از نظر طراحی و عملکرد با چراغ‌های سقفی معمولی و بدون سنسور تفاوت دارند. مهمترین تفاوت آنها هم در وجود سنسور تشخیص حرکت و روشن شدن خودکار چراغ است. با هر حرکت در محیط، چراغ سنسوردار روشن شده و محیط به خوبی نورپردازی می‌شود. با این حال گاهی اوقات ممکن است با وجود نبود افراد همچنان چراغ روشن باقی بماند. علت روشن ماندن چراغ سنسوردار معمولا به خاطر وجود مشکل در قطعات داخلی و یا ولوم‌های سنسور است.

 

چراغ سنسوردار چیست؟

 

نحوه عملکرد چراغ سنسوردار

چراغ سنسوردار از یک حسگر حرکتی برخوردار است که همچون یک چشم الکترونیکی کوچک کار می‌کند. این حسگرها میتوانند حرکت اجسام متحرک به طور 360 درجه را تشخیص دهند. به عبارتی زمانی که در جهات مختلف حسگر حرکتی احساس شود، جریان برق در چراغ برقرار شده و چراغ روشن می‌شود. پس از خارج شدن فرد و موجود زنده از محدوده سنسور هم چراغ بر اساس مدت زمان تنظیم شده خاموش می‌شود. لازم به اشاره است که در این چراغ‌ها میتوان از سنسورهای مختلفی استفاده کرد. نوع سنسور هم معمولا بر اساس محیط و محل قرارگیری سنسور حرکتی مشخص می‌شود. در خصوص انواع سنسورهای روشنایی ساختمان باید به موارد زیر اشاره کرد:

  • سنسور 140 درجه: این سنسورها معمولا به صورت توکار نصب شده و در محیط‌هایی همچون راه‌پله استفاده می‌شوند. زاویه تشخیص این سنسورها 140 درجه است.
  • سنسور 180 درجه: این سنسورها اغلب بر روی دیوار نصب می‌شوند و برای مشاعات ساختمان بسیار پرکاربرد هستند.
  • سنسور 360 درجه: این حسگرها بر روی سقف نصب شده و پوشش مناسبی به صورت 360 درجه ارائه می‌دهند.

 

آشنایی با انواع چراغ سنسوردار

چراغ‌های سنسوردار در انواع مختلفی موجود هستند که مهمترین آنها به شرح زیر است:

 

آشنایی با انواع چراغ سنسوردار

 

  1. چراغ سنسوردار سقفی طلقی: این چراغ‌ها از متریالی نظیر طلق و پلاستیک ساخته می‌شوند و بر روی سقف مورد نصب قرار می‌گیرند. محدوده دید آنها هم به صورت 360 درجه بوده و برای فضاهایی همچون راه‌پله بسیار مناسب هستند.
  2. چراغ سنسوردار سقفی شیشه‌ای: این چراغ‌ها از بدنه‌ای فلزی با پوشش رنگ الکترواستاتیک برخوردار هستند و دارای یک حباب شیشه‌ای می‌باشند. دوام و زیبایی این چراغ‌ها مناسب بوده و در محیط‌های همچون پارکینگ و راه‌پله استفاده می‌شوند.
  3. چراغ سنسوردار دیواری: این دسته از چراغ‌ها بر روی دیوار نصب می‌شوند و معمولا از کفی فلزی با پوشش رنگ الکترواستاتیک برخوردار هستند.

 

استفاده از چراغ سنسوردار در ساختمان چه مزایایی دارد؟

  • صرفه‌جویی در مصرف انرژی

مهمترین مزیت چراغ سنسوردار، صرفه‌جویی در مصرف انرژی است. چرا که این چراغ‌ها تنها برای مدت زمان محدودی روشن شده و سپس به طور خودکار خاموش می‌شوند. این چراغ‌ها برای افرادی که خاموش کردن چراغ‌ها را فراموش می‌کنند بسیار ایده‌آل هستند.

  • روشن و خاموش شدن خودکار

از دیگر مزایای چراغ سنسوردار باید به روشن و خاموش شدن خودکار و سهولت در استفاده اشاره کرد. با وجود این چراغ‌ها دیگر نیازی به پیدا کردن کلید برق نبوده و با تشخیص سنسور، چراغ روشن می‌شود. چراغ‌های سنسوردار به محض ورود افراد به محل روشن می‌شوند.

 

روشن و خاموش شدن خودکار

 

  • افزایش امنیت

با نصب چراغ سنسوردار ضریب ایمنی ساختمان افزایش پیدا می‌کند. نصب این چراغ‌ها در فضاهای باز و ورودی خانه میتواند سبب منصرف شدن سارقان از سرقت شود.

با اینکه چراغ‌های سنسوردار مزایای زیادی دارند، اما معایبی هم دارند. در خصوص معایب چراغ سنسوردار میتوان به قیمت خرید بالاتر نسبت به چراغ‌های معمولی و روشن و خاموش شدن ناگهانی اشاره کرد.

 

نحوه سیم‌کشی چراغ سنسوردار به چه صورت است؟

پس از خرید چراغ سنسوردار، نوبت به نصب و سیم‌کشی آن می‌رسد. افرادی که قصد دارند به سیم‌کشی چراغ سنسوردار بپردازند، باید با مراحل آماده‌سازی و وصل چراغ به برق آشنایی داشته باشند. اولین اقدام برای نصب چراغ سنسوردار، مشخص کردن محل نصب است. بهترین نقطه برای نصب این چراغ مکانی است که اتصالات لازم را دارد و در صورت نصب سبب شلوغی و بهم ریختگی فضا نمی‌شود. پس از آن باید سنسور را به سیم متصل کرد. برای این کار باید رویه چراغ را جدا کرده و سیم برق را از روی سوراخ‌های کفی وارد آن کرد. سپس کانکتور فونیکس را از سنسور جدا کره و سیم‌ها را به آن متصل کرد. در مرحله آخر هم باید کانکتور را به سنسور وصل کرد.

 

نحوه تنظیم چراغ سقفی سنسوردار

پس از نصب چراغ سنسوردار، باید آن را تنظیم کرد. این چراغ‌ها دارای دو ولوم تنظیم زمان تایمر و تنظیم حساسیت نوری هستند. در برخی از آنها هم ولومی برای تنظیم حساسیت حرکتی وجود دارد. در این بخش به نحوه تنظیم چراغ سنسوردار می‌پردازیم.

  • تنظیم ولوم زمان تایمر

چراغ‌های سنسوردار زمانی که انسان یا هر موجود زنده از شعاع دید سنسور خارج شوند، به طور خودکار پس از مدت زمانی خاموش می‌شوند. این مدت زمان با استفاده از ولوم زمان تایمر قابل تنظیم است. زمان روشن ماندن چراغ سنسوردار را میتوان از 10 ثانیه تا 5 دقیقه مشخص کرد. برای این کار هم باید ولوم مربوطه را در جهت عقربه‌های ساعت حرکت داده تا زمان کاهش یا افزایش پیدا کند.

  • تنظیم ولوم شدت نور یا حساسیت نوری

این ولوم دارای دو حالت خورشید و ماه است. حالت خورشید برای زمانی است که نور طبیعی در محیط وجود دارد. حالت ماه هم در شرایطی کاربرد دارد که نور طبیعی وجود نداشته و فضا کاملا تاریک است. ولوم تنظیم شدت نور چراغ سنسوردار باید به اندازه‌ای باشد که انتظار می‌رود چراغ با حرکت افراد روشن شود.

 

جمع بندی

در این مطلب با چراغ سنسوردار و انواع آن آشنا شدیم و به نحوه نصب و تنظیم آنها پی بردیم. با نصب چراغ سنسوردار میتوان در مصرف انرژی صرفه‌جویی کرده و خیلی راحت از آنها جهت روشنایی محیط استفاده کرد. برای خرید چراغ سنسوردار میتوانید از طریق فروشگاه روشنایی اریکه اقدام نمایید.

مقالات مرتبط

پرکاربردترین تجهیزات برای نورپردازی ساختمان چیست؟

آشنایی با انواع لامپ‌های هالوژن LED، SMD و COB و تفاوت آنها

صفر تا صد نصب یا تعویض قاب هالوژن

5 نکته مهم در نورپردازی آرایشگاه به کمک هالوژن

چراغ پارکی چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.