علت کم شدن نور لامپ‌های LED و SMD

علت کم شدن نور لامپ‌های LED و SMD

لامپ‌های LED و SMD از لامپ‌های پرفروش و پرکاربردی هستند که در نورپردازی بسیاری از واحدهای مسکونی، اداری و تجاری استفاده می‌شوند. گاهی اوقات این لامپ‌ها دچار مشکلاتی شده و نور آنها کم و زیاد می‌شود. کم و زیاد شدن نور لامپ‌های LED و SMD به دلایل مختلفی مربوط است. در این مطلب به بررسی علت کم شدن نور لامپ‌های LED و SMD می‌پردازیم و با نحوه برطرف کردن این مشکل آشنا می‌شویم.

 

دلایل کم شدن نور لامپ‌های LED و SMD

لامپ‌های LED و SMD از طول عمر متفاوتی برخوردار هستند و ممکن است بین 50 الی 60 هزار ساعت عمر کنند. البته عمر مفید لامپ‌ها با توجه به کیفیت اجزا و برند سازنده متفاوت است. هر چقدر لامپ کیفیت بالاتری داشته باشد، به طول عمر مفید آن افزوده می‌شود. حال در خصوص عواملی که سبب کم شدن نور لامپ‌های LED و SMD می‌شود، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

 

دلایل کم شدن نور لامپ‌های LED و SMD

 

  1. آسیب‌دیدگی اجزای داخلی لامپ

از مهمترین دلایل کم نور شدن لامپ‌های LED و SMD باید به خرابی یا آسیب دیدن اجزای داخلی لامپ اشاره کرد. گاهی اوقات نصب نادرست لامپ، سبب عبور ولتاژ و جریان نادرستی از آن شده و به سیم پیچی‌ها و سایر قطعات داخلی لامپ آسیب وارد می‌کند. برای همین در زمان خرید لامپ باید نسبت به ولتاژ و جریان سازگار با لامپ توجه شود.

  1. کیفیت پایین تراشه

در لامپ‌های LED و SMD تراشه وجود دارد. در لامپ‌های LED بر روی تراشه تعداد زیادی ال‌ای‌دی نصب می‌شود. این تراشه‌ها با دریافت انرژی و تبدیل آنها به نور، بازدهی نور لامپ را مشخص می‌کنند. حال اگر کیفیت ساخت تراشه‌ها پایین باشد، ممکن است سبب کاهش نور لامپ شود. با آسیب دیدن تراشه هم روشنایی و میزان نوردهی لامپ تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

علاوه بر این در تولید لامپ‌های ال‌ای‌دی از فسفر استفاده می‌شود. با گذشت زمان و افزایش مدت زمان استفاده از لامپ، کیفیت فسفرهای لامپ کاهش پیدا کرده و سبب کاهش نور لامپ می‌شود. برای همین بسیاری از شرکت‌های سازنده سعی دارند تا با بهره‌گیری از فسفر با درصد خلوص بالا، لامپ‌هایی با طول عمر و کارایی بیشتر را تولید نمایند.

 

کیفیت پایین تراشه

 

  1. دمای نامناسب محیط

دمای نامناسب محیط، از دیگر عواملی است که سبب کم نور شدن لامپ‌های LED و SMD می‌شود. نصب لامپ در محیط‌های بسیار سرد یا بسیار گرم باعث می‌شود تا در عملکرد لامپ اختلال ایجاد شود. دمای بسیار بالا سبب کاهش تدریجی نور لامپ شده و در نهایت آن را از کار می‌اندازد. دمای بسیار پایین هم بر روی چیپ لامپ تاثیر گذاشته و بازتاب نور را کاهش می‌دهد.

  1. خاموش و روشن کردن بیش از اندازه لامپ

کاهش کارایی یا عملکرد لامپ از عوامل دخیل در کم نور شدن لامپ‌های LED و SMD است. در صورتی که لامپ‌ها بیش از اندازه مورد خاموش و روشن شدن قرار بگیرند، کارایی آنها به تدریج کاهش پیدا کرده و مشکلاتی نظیر کم نور شدن در آنها ایجاد می‌شود. با هر بار خاموش و روشن شدن لامپ، جریان الکتریکی از آن عبور کرده و سبب کاهش درخشش لامپ می‌شود.

  1. مشکلات ساختاری یا تقلبی بودن لامپ

لامپ‌های LED و SMD از قطعات مختلفی ساخته می‌شوند. عملکرد بهینه این قطعات در شدت نور لامپ تاثیر دارد. برای مثال اگر اشکالی در ساختار یا اتصال اجزای داخلی لامپ وجود داشته باشد، نور لامپ کاهش پیدا می‌کند. لامپ‌هایی هم که از نوع تقلبی هستند و با استفاده از اجزای بی‌کیفیت ساخته می‌شوند، نور کمی دارند. برای همین در زمان خرید لامپ‌های LED و SMD باید به نشان استاندارد آنها توجه کرده و لامپ را از برندهای معتبر خریداری کرد.

  1. افزایش وات برق

بسیاری از لوازم خانگی برقی نظیر ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی، 2 الی 4 برابر وات معمولی انرژی مصرف می‌کنند. حال اگر همزمان با روشن بودن لامپ LED یا SMD یکی از این لوازم روشن شود، نور لامپ بر اثر افزایش وات برق کاهش پیدا می‌کند.

  1. آسیب‌دیدگی دیمر

علت کم و زیاد شدن نور لامپ کم مصرف ال‌ای‌دی میتواند به خاطر آسیب‌دیدگی دیمر باشد. در صورتی که نور لامپ به طور ناگهانی کاهش پیدا کند، میتوان با تعویض دیمر مشکل را برطرف کرد. البته برخی از لامپ‌های ال‌ای‌دی فاقد دیمر هستند و باید به این موضوع توجه شود.

 

آسیب‌دیدگی دیمر

 

  1. براکت و تجهیزات دفع حرارت

براکت و تجهیزاتی که برای رفع حرارت لامپ‌های LED و SMD استفاده می‌شوند، بر روی کیفیت نور لامپ تاثیرگذار هستند. وجود هرگونه قاب یا محافظ دور لامپ باعث افزایش حرارت لامپ شده و طول عمر مفید آن کاهش پیدا می‌کند. همین امر هم سبب کم شدن نور لامپ می‌گردد.

  1. عدم سیم‌کشی صحیح در مدار

در صورتی که سیم‌کشی ساختمان دچار مشکلاتی نظیر ساییدگی، پارگی یا اتصالات ضعیف شده باشد، میتواند سبب کم نور شدن لامپ‌های LED و SMD شود. برای همین اگر نسبت به این موضوع مطمئن هستید، باید از یک برق‌کار کمک گرفته و به رفع مشکلات سیم‌کشی ساختمان بپردازید.

 

چند نکته جهت جلوگیری از کم نور شدن لامپ‌های LED و SMD

  • کنترل مقاومت و ولتاژ ورودی به لامپ: جریان برق سبب تغییر میزان روشنایی لامپ می‌شود. هر چقدر ولتاژ بیشتر باشد، جریان هم بیشتر می‌گردد. برای همین جهت تنظیم شدت نور لامپ باید میزان مقاومت و ولتاژ ورودی به لامپ کنترل شود.
  • عدم استفاده از قاب: قاب‌های بسته که جریان هوا از آنها عبور نمی‌کند، سبب کاهش طول عمر لامپ و کم نور شدن آن می‌شود. برای همین بهتر است از این قاب‌ها استفاده نشود.
  • نصب صحیح لامپ: لامپ‌های LED و SMD باید به طور صحیح نصب شوند تا اجزای داخلی‌شان مورد آسیب قرار نگیرد.
  • سیم‌کشی صحیح: با اطمینان از سیم‌کشی صحیح ساختمان میتوان نسبت به عملکرد لامپ‌های LED و SMD مطمئن شده و از مشکلاتی نظیر سوختن لامپ LED و SMD و کم نور شدن لامپ جلوگیری کرد.
  • کنترل دما: برای جلوگیری از کم نور شدن لامپ‌های LED و SMD به دمای محیط توجه داشته باشید. چرا که افزایش یا کاهش بیش از حد دما سبب خراب شدن لامپ می‌شود.

 

جمع بندی

در این مطلب در خصوص علت کم شدن نور لامپ‌های LED و SMD صحبت کردیم و با چند راهکار جهت جلوگیری از کاهش نور این لامپ‌ها آشنا شدیم. نور لامپ‌های LED و SMD ممکن است به خاطر دمای نامناسب محیط، آسیب‌دیدگی اجزای داخلی، افزایش وات برق، سیم‌کشی نامناسب و استفاده نادرست از لامپ تحت تاثیر قرار گرفته و کاهش پیدا کند. برای همین به موارد اشاره شده در متن توجه داشته باشید تا بتوانید از حداکثر نور لامپ بهره‌مند شوید. برای خرید انواع لامپ می توانید از فروشگاه اریکه خریداری نمایید.

مقالات مرتبط

پرکاربردترین تجهیزات برای نورپردازی ساختمان چیست؟

آشنایی با انواع لامپ‌های هالوژن LED، SMD و COB و تفاوت آنها

صفر تا صد نصب یا تعویض قاب هالوژن

5 نکته مهم در نورپردازی آرایشگاه به کمک هالوژن

چراغ پارکی چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.