علت های سوختن لامپ LED و SMD چیست؟

علت های سوختن لامپ LED و SMD چیست؟

لامپ‌های LED و SMD از پرمصرف‌ترین لامپ‌های موجود در بازار هستند و طول عمر خاصی دارند. گاهی اوقات بنا به دلایلی عمر مفید این لامپ‌ها زودتر به پایان رسیده و نیاز به تعویض پیدا می‌کنند. دلایل زیادی وجود دارد که سبب خرابی و سوختن لامپ‌های LED و SMD می‌شود. در این مطلب قصد داریم در خصوص مهمترین علت سوختن لامپ LED و SMD صحبت کنیم تا بتوانیم از سوختن زودهنگام آنها جلوگیری نماییم.

 

8 علت سوختن لامپ LED و SMD

 

8 علت سوختن لامپ LED و SMD

ولتاژ ورودی بالا

یکی از مهمترین دلایل سوختن لامپ LED و SMD، ولتاژ ورودی بالا یا نوسانات ولتاژ است. ولتاژ بالا یا نوسانات ولتاژ سبب کاهش طول عمر لامپ می‌شود. بهترین ولتاژ برای لامپ‌های LED و SMD 220 ولت است. در صورتی که سطح ولتاژ بیشتر و یا پایین‌تر از این مقدار باشد، احتمال سوختن لامپ وجود دارد. برای همین به این موضوع توجه داشته باشید تا بتوانید مانع از سوختن نابه‌هنگام لامپ شوید.

لازم به اشاره است که نوسانات ولتاژ معمولا ناشی از عوامل مختلفی نظیر قطع و وصل شدن برق، اتصال مجدد برق پس از قطعی برق طولانی مدت یا خرابی تجهیزات برقی است. این نوسانات میتواند سبب ایجاد حرارت بالا در لامپ شده و منجر به سوختن سیم‌ها و سایر اجزای لامپ گردد.

توان مصرفی بیش از اندازه

لامپ‌های LED و SMD در توان‌های مختلفی موجود هستند. لامپ‌هایی که توان مصرفی بالایی دارند، اغلب زودتر از سایر لامپ‌ها دچار سوختگی می‌شوند. به گونه‌ای که لامپ‌های دارای توان مصرفی بیش از 50 وات معمولا به دلیل گرمای بیش از حد، زودتر دچار سوختگی و از کار افتادگی می‌شوند.

خرابی سرپیچ لامپ

یکی دیگر از علت‌های سوختن لامپ LED و SMD، خرابی سرپیچ است. سرپیچ لامپ شامل اتصالات الکتریکی جهت اتصال لامپ به برق است. به عبارتی سرپیچ واسطه بین سیم‌های برق و لامپ است. برای همین اگر سرپیچ خراب باشد، قادر به انتقال جریان برق به طور صحیح نخواهد بود. همین امر سبب ایجاد حرارت بیش از حد در لامپ و در نهایت سوختن آن می‌شود. سرپیچ لامپ معمولا به خاطر فرسودگی بیش از حد، تماس با مواد شیمیایی یا ضربه دچار آسیب می‌شود.

گرما و سرمای بیش از حد

 

گرما و سرمای بیش از حد

 

گرمای بیش از حد عامل دیگری است که میتواند سبب کاهش عمر مفید لامپ و در نتیجه سوختن آن شود. از آنجایی که تراشه‌های لامپ‌ها در یک محفظه کاملا بسته قرار دارند، راهی برای خروج گرمای چیپ باید وجود داشته باشد. از سوی دیگر نصب لامپ در نزدیکی تجهیزات گرمایشی نظیر شومینه و بخاری سبب گرم شدن بیش از حد مواد و متریال لامپ شده و منجر به سوختگی آن می‌شود. سرمای شدید هم سبب کاهش نور لامپ‌های LED و SMD می‌شود. نصب لامپ در محیط‌های بسیار سرد باعث انقباض مواد تشکیل‌دهنده لامپ در اثر سرما شده و منجر به سوختن آن می‌شود.

بی‌کیفیت بودن اجزا و قطعات

عامل دیگری که سبب سوختن لامپ LED و SMD می‌شود، بی‌کیفیت بودن یا معیوب بودن قطعات و اجزای لامپ است. لامپ‌ها شامل اجزای مختلفی همچون درایور، خازن و مقاومت هستند. در صورتی که این قطعات کیفیت پایینی داشته باشند یا در هنگام تولید دچار نقص شده باشند، منجر به خرابی زودهنگام لامپ می‌شوند.

خرابی مدار داخلی لامپ

گاهی اوقات مدار داخلی لامپ به دلایلی همچون ضربه یا فرسودگی دچار خرابی می‌شود. در این شرایط لامپ پیش از رسیدن به طول عمر معین دچار سوختگی می‌شود. هرگونه ضربه به لامپ باعث آسیب‌دیدگی سیم‌ها و اجزای داخلی لامپ شده و آن را از کار می‌اندازد.

نصب نادرست لامپ

نصب اشتباه لامپ‌های LED و SMD سبب خرابی زودهنگام آنها می‌شود. برای مثال اگر لامپ به صورت ایمن و صحیح نصب نشده باشد یا اتصالات الکتریکی آن شل شده باشد، سبب ایجاد گرمای بیش از حد شده و به مرور زمان به لامپ آسیب وارد می‌کند.

عوامل محیطی

عوامل محیطی

به عنوان آخرین علت سوختن لامپ LED و SMD باید به عوامل محیطی اشاره کرد. با اینکه این لامپ‌ها نسبت به لامپ‌های سنتی دوام بیشتری دارند، اما میتوانند تحت تاثیر شرایط محیطی قرار بگیرند. برای مثال گرمای بیش از حد، گرد و غبار، رطوبت بالا، ارتعاشات و غیره سبب کاهش طول عمر لامپ و سوختن آن می‌شود.

 

چند راهکار جهت جلوگیری از سوختن لامپ LED و SMD

  • استفاده از منبع تغذیه با ولتاژ ثابت: با استفاده از یک منبع تغذیه با ولتاژ ثابت میتوان از نوسانات ولتاژ جلوگیری کرده و به افزایش طول عمر لامپ LED و SMD کمک کرد. برای مثال جهت محافظت از لامپ‌ها در برابر نوسانات ولتاژ میتوان از یک استابلایزر استفاده کرد.
  • استفاده از لامپ متناسب با شرایط محیط: از آنجایی که عوامل محیطی بر روی طول عمر لامپ تاثیر دارد، برای هر محیط بهتر است از لامپ مناسبی استفاده شود. به عنوان مثال برای محیط‌های با رطوبت بالا بهتر است از لامپ‌های ضد آب استفاده شود.
  • استفاده از لامپ‌های باکیفیت: لامپ‌های باکیفیت از برندهای معتبر، با استفاده از قطعات مرغوب ساخته شده و طول عمر بیشتری دارند.
  • نصب صحیح لامپ: با نصب درست لامپ میتوان از سوختن نابه‌هنگام آن جلوگیری کرد. برای این کار بهتر است به دستورالعمل شرکت سازنده لامپ توجه کرده تا بتوان آن را به صورت اصولی و استاندارد نصب کرد.
  • عدم روشن و خاموش کردن مکرر لامپ: نحوه استفاده از لامپ هم در طول عمر آن موثر است. روشن و خاموش کردن مکرر لامپ سبب کاهش طول عمر لامپ شده و دچار سوختگی آن می‌شود.
  • پاک کردن لامپ از آلودگی: در صورتی که لامپ دچار گرد و غبار و آلودگی زیادی شده باشد، بهتر است به تمیز کردن آن پرداخته شود. چرا که آلودگی میتواند سبب گرم شدن بیش از حد لامپ و در نتیجه سوختن آن شود.

 

جمع بندی

همانطور که متوجه شدیم عوامل زیادی سبب سوختن LED و SMD می‌شود. با توجه به این عوامل میتوان از سوختن زودهنگام لامپ جلوگیری کرده و از آن برای مدت زمان بیشتری استفاده کرد. در خصوص مهمترین دلایل سوختن لامپ LED و SMD میتوان به ولتاژ ورودی بالا، توان مصرفی بیش از حد، خرابی سرپیچ لامپ، گرما و سرمای بیش از حد، بی‌کیفیت بودن اجزای داخلی، خرابی مدار داخلی، نصب نادرست لامپ و عوامل محیطی اشاره کرد. برای خرید انواع لامپ ال ای دی می توانید از فروشگاه اریکه به صورت آنلاین اقدام نمایید.

مقالات مرتبط

پرکاربردترین تجهیزات برای نورپردازی ساختمان چیست؟

آشنایی با انواع لامپ‌های هالوژن LED، SMD و COB و تفاوت آنها

صفر تا صد نصب یا تعویض قاب هالوژن

5 نکته مهم در نورپردازی آرایشگاه به کمک هالوژن

چراغ پارکی چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

سبد خرید
ورود

حساب کاربری ندارید؟

برای دیدن محصولاتی که دنبال آن هستید تایپ کنید.